Samenwerking activiteiten Jason<>KVU

Door de besturen van de KVU en Jason is een tijdje geleden afgesproken dat we op het gebied van activiteiten meer zullen gaan samenwerken. Een voorbeeld daarvan zijn de zwembadsessies die al een paar jaar door leden van Jason en KVU worden bezocht.

Maar ook op het gebied van tochten kan dat. Daarom stellen Jason en KVU hun tochten voor elkaar open.

Als je wilt zien welke tochten Jason organiseert kan je hier klikken. of hier voor de site van Jason

De Kreupel
Zondag, 21. Oktober 2018, 08:30

In deze tocht, die bestemd is voor alle zeevaarders en beginnende zeevaarders, varen we naar het vogeleiland De Kreupel dat ten noorden van Andijk in het IJsselmeer ligt.
Een voorwaarde voor deelname is dat je conditie in orde is en dat je zeker 8 km kunt peddelen zonder pauze; met  hooguit even een drijfpauze.
Bij windkracht 6Bft gaat de tocht niet door. Mogelijk kunnen we, afhankelijk van de weersvoorspellingen,  in dat geval een andere tocht bedenken.
Afhankelijk van weer&wind kan het zijn dat de tochtleiding een keus moet maken wie er wel en wie er niet mee kan.

De tocht begint in Medemblik en we varen in rechte lijn naar de Kreupel heen en terug. Op de Kreupel is tijd en ruimte om wat te eten, te pauzeren en uit te rusten.

Het plan voor de dag is:

• verzamelen om 8.30 uur bij de loods
  • vertrek om 9uur
  • start varen omstreeks 10.30 -11.00 uur
  • pauzeren op de Kreupel
  • evt. eromheen varen en retour auto
  • terug in Uitgeest: ca. ca. 17.00h

Totale afstand is ca. 18 km
Begeleiding: René

Uitrustings-eisen:

Zeekajak    met voldoende drijfvermogen (bij voorkeur met schotten en luiken), dekbelijning, draagklossen, spatzeil, eventueel een reservepeddel
Kleding    anorak, zwemvest, neopreen, schoeisel, droge reservekleding