Tòch branding, 26 januari 2020:

Vandaag met 3 vaarders de branding in, met een jonge (en enthousiaste, moedige) nieuweling, Maarten.

Er was twijfel of we zouden gaan bij mij. Marifoon liet weten dat het Z5-6 zou worden, en dat met opkomend tij. Surfweer liet vanmorgen weten dat het flat zou zijn. Meestal hebben ze het juist met hun voorspellingen, dus even mailwisselingen, daardoor 2 afhakers die liever gingen klussen.

Maar daar gingen we, alle 3 met oordoppen van de decatlon van Kasper (een doosje met 3 paar voor 4,95 euro, verder vind je alleen van 45 euro per paar online...!).

Mooie swell kwam binnen, wel al snel ondiep bij laagwater. De ene na de andere surf, en Maarten met z’n korte bootje wist er wel raad mee, ook met het naar buiten varen door de brekers. Okee, ook omslaan en legen, want zo’n bootje rolt niet makkelijk, daar wordt nog aan gewerkt in het zwembad.

En de zon kwam door, wat een zee, wat een winterzee! Een moeder die het vast legt met camera.

En de oordoppen zaten prima onder onze neopreen cap. Geen last meer van duizeligheid na het rollen.

En de drankjes smaakten bij Zeezicht, verhalen uitwisselen, ervaringen delen. Het smaakt naar meer.

Twee ervarene en één minder ervarene is een juiste formule voor veiligheid. En enorm gezellig.

Wordt, zoals altijd, vervolgd.

Anoushka.

KLIK op de foto voor de hele serie

Foto's: Anoushka, Maarten

Bijna vergeten om nog te laten weten dat ik het echt super leuk vond.

Het was even wennen in de branding, maar toen het eenmaal een beetje lukte, vond ik het geweldig. De snelheid die je krijgt, is zo gaaf. Het omgaan was wel even schrikken, maar het lukte wel om rustig te blijven. Ik ga oefenen zodat ik ook weer boven kan komen zonder uit mijn boot te moeten.

Ik zou het heel leuk vinden om vaker met jullie mee te gaan.

Maarten