Onderkoeling

Als buitensporter ligt onderkoeling altijd voor je op de loer. Bijvoorbeeld omdat het weer onverwachts verslechtert en je daar niet op gekleed bent. In ons geval hebben we bij de KVU  daarnaast ook te maken met het Alkmaardermeer waar het weer best heftiger kan zijn dan je thuis had gevoeld.
Daarom is het belangrijk dat je altijd rekening houdt met het gevaar van onderkoeling.
De KNRM heeft daarom voor alle watersporters een informatieve brochure opgesteld.
Als je op onderstaande foto klikt kan je de brochure lezen en eventueel ook downloaden.

"zee"vaardig

"Zee"vaardig"

De 4 sessies waarin de KVU haar nieuwe leden wegwijs maakt in kanotechniek en -veiligheid zijn natuurlijk niet meer dan een introductie in het kanovaren. Dit niet om het goede werk van onze begeleiders te bagatelliseren. Verre van dat!

Maar in het kader van de filosofie "een leven lang leren" zal een kanoër in de loop van zijn of haar kanobestaan gewoon beter worden. Steeds beter naarmate je er meer bewust mee bezig bent. Gelukkig zijn er ook instanties die je daarmee helpen. Als je dat wilt tenminste.

  • KV-A.Dat is een cursus die je eerst moet volgen voordat je de cursus ZV zou kunnen doen. In de cursus wordt veel theorie behandeld en er wordt ook in de praktijk verder ingegaan op de technieken uit introductie-cursus van de KVU.
  • Zeevaardigheid- extra: dit is een vervolg op zeevaardigheid en gaat nog dieper op de materie in.

 De KVU beveelt deze cursussen van harte aan. Maar ook als je deze cursussen niet wilt volgen zijn de syllabi, die bij deze cursussen horen, nuttig voor elke (nieuwe) kajakker.


Eisen en syllabi van de diverse cursussen kan je downloaden bij:


Voor de cursussen zelf kan je terecht bij: